Že deveto leto zapored je TD Železniki organiziralo in izvedlo prireditev »24 ur klekljanja«, ki predstavlja najavo prihajajočih čipkarskih dni, letos že 62-ih po vrsti.

Neprekinjeno klekljanje se je začelo v petek, 31. maja 2024 ob 12. uri in se končalo v soboto, 1. junija 2024 ob 12. uri v Kulturnem domu Železniki. Čas je glasno odštevala velika ura na odru kulturnega doma, ki jo uporabljajo pri tekmovanju v rally-ju.

Učenke Čipkarske šole Železniki so bile tiste, ki so s klekljanjem pričele točno ob 12. uri in klekljale do 15. ure. Za njimi je nadaljevala njihova učiteljica. Ostale ure, tudi »nočno izmeno«, so zapolnile odrasle klekljarice iz Železnikov in tudi od drugod. Učenke je zanimalo kako klekljajo ponoči, da ne zaspijo. Povedali smo jim, da si čas krajšajo s petjem, poslušanjem radia, pripovedovanjem šal, pa še kakšno kavo skuhajo, da ne zaspijo.

Za Čipkarsko šolo Železniki so klekljale šestošolke EVA BENEDIČIČ, TJAŠA BIČEK, NEŽA JELENC, TIA KOS, LARA PAJIĆ, TAMARA RAKOVEC, IZA ŠELIGA ter sedmošolki TAJDA BENEDIČIČ in  MARUŠA MOČNIK. Vesele smo bile gostoljubnosti predsednika in vodij klekljaric TD Železniki.

Hvala vsem učenkam za sodelovanje!

Dostopnost