Na praznični dan, v soboto, 27. aprila 2024, je v Žireh potekalo hitrostno tekmovanje v skupinskem klekljanju kitice. To tekmovanje je stalnica vsakoletnih slovenskih klekljarski dni, ki jih letos že 18. organizira klekljarsko društvo Cvetke.

Čipkarsko šolo Železniki sta zastopali dve ekipi.

»LETEČE KOKICE«: sedmošolke Erika Benedičič, Tajda Benedičič, Maruša Močnik, Doroteja Šuštar. V treh minutah so uspele naviti klekeljne in narediti 104 pravilne preplete kitice. Osvojile so odlično 3. mesto med 10 ekipami iz Žirov in Železnikov.

»SELŠKE STRELE«: osmošolke Mojca Gaber, Barbara Nastran, Ema Pegam in Sergeja Rakovec . V treh minutah so uspele narediti naviti klekeljne in naklekljati kar 116 pravilnih prepletov kitice. Osvojile so 1. mesto v konkurenci 10 ekip. Čestitamo!

Na hitrostnem tekmovanju v pripravi klekljarskega pribora za klekljanje kitice pa je 3. mesto osvojila Petra Vrhunc, 1. mesto pa Mojca Gaber. Tudi njima čestitke!

Po tekmovanju smo si privoščile pico in limonado, si ogledale razstavo žirovskih klekljaric in razstavo čipk natečaja »Zdravilne rastline«, na kateri sta sodelovali učenki Ema Pegam in Katarina Štalec.

Dostopnost